Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Uusi apuohjaaja! Lue ennen koulutuksiin ilmoittautumista

Hei uusi apuohjaaja!

Upeaa, että olet kiinnostunut Prometheus-leirien vetämisestä! Tämä tietopaketti kertoo siitä, mitä apuohjaajuus Protussa tarkoittaa. Mitään leirinvetoon liittyvää aiempaa kokemusta ei edellytetä, vaan protuleirin käyminen ja innostus ihanan leirikokemuksen järjestämiseen muille riittävät.

Leirillä tarvittavat tiedot ja taidot saat Protun järjestämissä koulutuksissa. Demokraattisuus ja yhteistyö ovat osa Protu ry:n leiritoiminnan periaatteita, ja toimintaa toteutetaan nuorilta nuorille. Protussa apuohjaajilla – myös alaikäisillä – on vastuuta leirin suunnittelussa ja toteutuksessa osana tiimiä. Yli 20 vuoden kokemus protuleirien järjestämisestä osoittaa, että nuoret pystyvät ottamaan vastuuta, kun heille annetaan siihen mahdollisuus ja heitä tuetaan siinä.

Vapaaehtoisena apuohjaajana tehtäviisi kuuluu

Ennen leiriä

  • Protun leirinvetäjäkoulutuksiin osallistuminen
  • yhteydenpito tiimin kanssa
  • leiriohjelman suunnittelu yhdessä tiimin kanssa
  • oman leirin käytännön valmistelut yhdessä tiimin kanssa

Leirin aikana

  • leiriohjelman toteuttaminen yhdessä tiimin kanssa
  • käytännön asioiden hoitaminen yhdessä tiimin kanssa
  • hyvän leiritunnelman luominen yhdessä muun tiimin kanssa
  • leiripaikasta huolehtiminen yhdessä muiden leirillä olijoiden kanssa

Leirin jälkeen

  • leiripalautteen kirjoittaminen
  • leirikokemuksen purkaminen muun tiimin kanssa

Protun tiimiläisenä sitoudut Protun arvoihin ja noudattamaan Protun turvallisen tilan periaatteita.

Apuohjaajana et ole yksin, vaan voit aina pyytää apua tiimiltäsi. Tiimissä on kaksi vähintään 20-vuotiasta ohjaajaa, ja viisi 15–19-vuotiasta apuohjaajaa. Lisäksi Protun vapaaehtoiset tukihenkilöt ja toimiston väki ovat tukenasi leirin järjestämisessä. Alaikäinen apuohjaaja ei ole koskaan vastuussa leirin turvallisuudesta, ja apuohjaaja ei ole vastuussa leirin taloudesta iästään riippumatta.

Otathan huomioon, että itse leiriviikon lisäksi sinun tulee varata aikaa leirin suunnitteluun. Leiritiimit tapaavat useita kertoja ennen leiriä joko etäyhteyksin tai kasvotusten. Koulutuksiin osallistuminen ei sido mihinkään. Leiritiimiin osallistumisen voi perua myös sen jälkeen, kun leiritiimit on valittu, jos elämäntilanteesi muuttuu eivätkä voimavarasi riitä leirin vetämiseen.

Tervetuloa Protun apuohjaajakoulutuksiin!

Haluaisitko vetämään leiriä, mutta jokin asia mietityttää? Ota rohkeasti yhteyttä Protuun sähköpostilla protu@protu.fi, puhelimitse (09) 4368 5270 tai Instagramissa @protuleirit. Myös oman protuleirisi tiimiläiset kertovat varmasti mielellään apuohjaajuudesta. Lisätietoa apuohjaajaksi hakemisesta löydät täältä.

© Prometheus-leirin tuki ry