Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Tietopaketti uusien apuohjaajien huoltajille

Hei uuden apuohjaajan huoltaja!

Upeaa, että lapsesi on kiinnostunut Prometheus-leirin vetämisestä! Tämän tietopaketti kertoo siitä, mitä apuohjaajuus Protussa tarkoittaa.

Nuorelta ei edellytetä mitään leirinvetoon liittyvää aiempaa kokemusta, vaan protuleirin käyminen ja innostus ihanan leirikokemuksen järjestämiseen muille riittävät. Leirillä tarvittavat tiedot ja taidot saa Protun järjestämissä koulutuksissa.

Demokraattisuus ja yhteistyö ovat osa Protu ry:n leiritoiminnan periaatteita, ja toimintaa toteutetaan nuorilta nuorille. Protussa apuohjaajilla – myös alaikäisillä – on vastuuta leirin suunnittelussa ja toteutuksessa osana tiimiä. Yli 20 vuoden kokemus protuleirien järjestämisestä osoittaa, että nuoret pystyvät ottamaan vastuuta, kun heille annetaan siihen mahdollisuus ja heitä tuetaan siinä.

Vapaaehtoisen apuohjaajan tehtäviin kuuluu

Ennen leiriä

  • Protun leirinvetäjäkoulutuksiin osallistuminen
  • yhteydenpito tiimin kanssa
  • leiriohjelman suunnittelu yhdessä tiimin kanssa
  • oman leirin käytännön valmistelut yhdessä tiimin kanssa

Leirin aikana

  • leiriohjelman toteuttaminen yhdessä tiimin kanssa
  • käytännön asioiden hoitaminen yhdessä tiimin kanssa
  • hyvän leiritunnelman luominen yhdessä muun tiimin kanssa
  • leiripaikasta huolehtiminen yhdessä muiden leirilläolijoiden kanssa

Leirin jälkeen

  • leiripalautteen kirjoittaminen
  • leirikokemuksen purkaminen muun tiimin kanssa

Apuohjaaja ei ole yksin, vaan tiimi on hänen tukenaan. Tiimissä on kaksi vähintään 20-vuotiasta ohjaajaa, ja viisi 15–19-vuotiasta apuohjaajaa. Lisäksi Protun vapaaehtoiset tukihenkilöt ja toimiston väki tukevat leirin järjestämisessä. Alaikäinen apuohjaaja ei ole koskaan vastuussa leirin turvallisuudesta, ja apuohjaaja ei ole vastuussa leirin taloudesta iästään riippumatta.

Otathan huomioon, että itse leiriviikon lisäksi leirin suunnitteluun tulee varata aikaa. Leiritiimit tapaavat useita kertoja ennen leiriä joko etäyhteyksin tai kasvotusten.

Koulutuksiin osallistuminen ei sido mihinkään. Leiritiimiin osallistumisen voi perua myös sen jälkeen, kun leiritiimit on valittu, jos nuoren elämäntilanne muuttuu eivätkä voimavarat riitä leirin vetämiseen.

Haluaisiko lapsesi vetämään leiriä, mutta jokin asia mietityttää? Ota rohkeasti yhteyttä Protuun sähköpostilla protu@protu.fi, puhelimitse (09) 4368 5270 tai Instagramissa @protuleirit. Lisätietoa apuohjaajaksi hakemisesta löydät täältä.

© Prometheus-leirin tuki ry