Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Mukaan protutoimintaan!

 Protuleirin käyminen on monille vain ensimmäinen askel kohti protuisaa elämää!

 • Leirin lisäksi tarjolla muutakin toimintaa. Joka kesä sadat nuoret lähtevät leirin jälkeen mukaan Protun muuhun toimintaan jäseneksi, vetämään seuraavan kesän leirejä, tiedottamaan kouluissa leireistä sekä osallistumaan jatkoleireille, tapahtumiin ja paikallisryhmiin.

 • Mieluisaa tekemistä erilaisille ihmisille. Monet lähtevät myös mukaan jaostotoimintaan esimerkiksi rekrytoimaan ja kouluttamaan ohjaajia ja kokkeja, hankkimaan leiripaikkoja, hoitamaan viestintää, järjestämään tapahtumia ja toimittamaan lehteä.

 • Uusia taitoja! Protutoiminnassa pääsee harjoittelemaan ja oppimaan taitoja esimerkiksi ryhmätyötaitoja, suunnitelmallisuutta, itsetuntemusta ja ajanhallintaa.

 • Kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan! Kaiken toiminnan lähtökohtana on yhdessä tekemällä oppiminen, eikä esimerkiksi nuori ikä estä toimimasta haastavissakaan vastuutehtävissä. Suurin osa vapaaehtoisesta onkin alle tai hiukan yli 20-vuotiaita. Toimintaan ovat kuitenkin tervetulleita mukaan kaikenikäiset!

 • Työkokemusta ja opintosuorituksia. Protutoimintaan osallistumisesta saa pyydettäessä todistuksen. Osassa oppilaitoksista voi suorittaa kursseja tai harjoitteluja osallistumalla protutoimintaan.

 • Leirin käyminen ei ole edellytys osallistumiselle. Protun aktiivitoimintaan voi tulla mukaan, vaikka et olisikaan itse käynyt protuleiriä. Tärkeintä on protunmielisyys ja halu olla tekemässä ainutlaatuisia nuorisotoimintaa!

 

"Itsetunto on kasvanut ihan uskomattoman paljon. Kaikki aktiivitoiminta on jollain tapaa luottamuksenosoitus: järjestöllä on luotto siihen, et nuoretkin ihmiset osaa pyörittää tätä hommaa. Aika uskomaton fiilis on onnistua ja huomata, et mähän oon tän luottamuksen arvoinen, mä osaan ja mun toiminnalla on vaikutusta vaikka miten paljon!" - Emppu, protuaktiivi

 

Opi ja kehity protutoiminnassa! Protun ydinajatuksena on, että leirien tapaan myös vapaaehtoistoiminta yhdistyksessä antaa osallistujille mahdollisuuden oppia uusia asioita ja taitoja, joista on hyötyä kaikkialla elämässä. Ohjaajat ja muut aktiivit saavat omasta vapaaehtoistyöstään myös virallisen todistuksen, jolla voi olla merkitystä esimerkiksi työpaikkaa hakiessa.

 

Haluaisitko mukaan, mutta et tiedä, mikä olisi sinun juttusi? Täytä tämä lomake, niin ehdotamme sinulle tehtävää.

 

Osallistuminen protuyhteisön toimintaan numeroina

 • 2800 jäsentä mahdollistamassa jäsenmaksuillaan toiminnan järjestämisen

 • Joka vuosi leireille tarvitaan 150 aikuista ohjaajaa ja 350 apuohjaajaa, yli 100 ohjaajien ja apuohjaajien kouluttajaa ja yli 50 kokkia

 • Jaostoissa toimii jatkuvasti n. 140 vapaaehtoista.

 • Paikallisryhmien toiminnassa osallistujia n. 900

 • Puistotapahtumassa vuosittain n. 850

 • Kymmeniä tiedottamassa kouluissa leireistä ja esittelemässä Protua tapahtumissa

© Prometheus-leirin tuki ry