Kokiksi

Kokin vastuut 

Protukokkina vastaat seuraavista tehtävistä: 

  • Ruokien hankkiminen Protun antamien ohjeiden ja maksutavan mukaisesti. 
  • Ruokalistan suunnittelu huomioiden allergiat ja erityisruokavaliot. 
  • Ruoan valmistaminen ja tarjoilu tapahtumassa tai leirillä. 
  • Keittiön ja ruokailutilojen siisteyden ylläpitäminen. 
  • Talousvastuun kantaminen (18 vuotta täyttäneet) 

Korvaukset ja palkkio 

  • Kokeille korvataan matkakulut. 
  • Kaikki kokit solmivat toimeksiantosopimuksen Protun kanssa. 
  • Kokkipalkkio on 100 €/päivä, ja kokit päättävät itse palkkion jakamisesta: 
    • Palkkio voidaan maksaa kokonaan yhdelle kokille. 
    • Se voidaan jakaa kahden kokin kesken. 
    • Kokit voivat toimia vapaaehtoisina ilman palkkiota. Tämä mahdollisuus on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat osallistua toimintaan ilman taloudellista korvausta. 

Kokiksi ilmoittautuminen 

Ensin tulee hakea ”kokkiroolia”. Hakukäytäntö riippuu siitä, onko sinulla jo tunnukset Protuportaaliin. 

Voit testata asian seuraavasti: 

  • Mene sivustolle protu.fi 
  • Klikkaa kirjautumislinkkiä 
  • Jos pääset kirjautumaan Protuportaaliin, seuraa ohjetta 1. 
  • Jos et pääse kirjautumaan, seuraa ohjetta 2. 

1. Jos pääsit kirjautumaan Protuportaaliin: 

  • Tee kokkihaku portalissa: Helpdesk > Luo uusi tukipyyntö > valitse Tyyppi: Muut pyynnöt 
  • Otsikko: ”Kokkirooli” 
  • Kuvaus-sarakkeeseen kerro, että haluat kokkiroolin. 
  • Toimisto antaa kokkiroolin ja vastaa pyyntöösi Helpdeskin kautta sekä lähettää lisäohjeita sähköpostitse. 

2. Jos et pääse kirjautumaan Protuportaaliin: 

  • Lähetä sähköposti osoitteeseen protu@protu.fi 
  • Otsikoi viesti ”Kokkirooli” 
  • Kirjoita viestiin:  
    • Etunimi ja sukunimi 
    • Kutsumanimi (jos eri) 
    • Sähköpostiosoite 
    • Puhelinnumero 
  • Toimisto lisää tietosi järjestelmään, antaa kokkiroolin ja lähettää lisäohjeita sähköpostitse. 

Ruokailun periaatteet ja erityisruokavaliot 

Protukokit sitoutuvat huomioimaan etukäteen ilmoitetut allergiat, erityisruokavaliot, aistiyliherkkyydet ja ruoka-ainerajoitteet ruokalistan suunnittelussa ja toteutuksessa. 

Protun tapahtumissa ruokatarjoilut ovat pääasiassa lakto-ovo-vegetaarisia (sisältävät maitotuotteita ja munia). Liharuokavalion voi ilmoittaa erikoisruokavaliona samalla tavalla kuin muutkin erityisruokavaliot, kuten vegaaninen tai gluteeniton ruokavalio. Kokit voivat myös halutessaan tarjota sekaruokaa kasvisruoan rinnalla tapahtumissa. 

Talousvastuullinen kokki ja kokkipari 

  • Jokaisessa kokkauksessa on aina täysi-ikäinen talousvastuullinen kokki, joka huolehtii rahaliikenteestä. 
  • Kokkaamaan voi lähteä yksin tai kaverin kanssa. 
  • Halutessaan voi pyytää kokkijaostoa rekrytoimaan kokkiparin. 
  • Jos kokkeja on yksi, on hänen oltava täysi-ikäinen. 
  • Jos kokkeja on kaksi, voi toinen heistä olla alaikäinen. 
  • Kummankaan kokin ei tarvitse olla Protun jäsen. 

Viestintä 

Kokkirekrytoinnit ja tiedotus tapahtuvat seuraavien kanavien kautta: 

Yleiset kokkihaut: 

  • Facebook 
  • Protun yleinen Instagram 
  • WhatsApp 
  • Sähköpostilista (kokit@protu.fi) 

Pikaiset kokkihaut: 

Kysymykset: 

Vastaamme kaikkiin kysymyksiin ja viesteihin viimeistään 10 päivän sisällä. 

Kokkihaut 

  • Koulutus- ja tapahtumakokkien haku: noin 4 kertaa vuodessa. 
  • Kesäleirien kokkihaku: huhtikuu. 
  • Satunnaisiin tapahtumiin kokkeja rekrytoidaan ympäri vuoden. 
  • Kaikista hauista tiedotetaan protukokkien viestintäkanavissa. 
  • Haun aikana tulee viestintäkanaviin leirikokin aikataululomake (kutsutaan myös ATTL lomakkeeksi) jonka perusteella sijoitus tehtävään tehdään 
  • Jos sinut sijoitetaan, saat hyvissä ajoin tiedon tästä sähköpostiisi 
  • Emme voi aina sijoittaa kaikkia, koska halukkaita on paljon. 

Kokkikoulutukset 

Kokkijaosto järjestää koulutuksia: 

  • Leirikokeille keväällä. 
  • Koulutuskokeille syksyllä. 
  • Koulutus on pakollinen seuraavissa tilanteissa:  
    • Ensimmäistä kertaa kokkina toimivat. 
    • Kaksi kertaa kokanneet kokit ilman hygieniapassia. 
    • Yli 3 vuotta taukoa kokkauksesta. 
  • Ei pakollinen, mutta suositeltava:
    • Kolmesti kokanneet ilman hygieniapassia. 
    • Kahdesti kokanneet kokit, joilla on hygieniapassi. 

Kiinnostuitko? Seuraa protukokkien viestintäkanavia! 

Tervetuloa mukaan Protukokiksi! 

Kokkien valintojen eettiset periaatteet

Kokkien valintojen eettiset periaatteet

Lue lisää