Kokiksi

Protukokiksi voi ryhtyä, jos täyttää seuraavat edellytykset: 

  • Hygieniaosaaminen, joka voidaan osoittaa joko hygieniapassilla tai käymällä Protun oman koulutuksen. 
  • Valmius ruokalistan suunnitteluun ja ruokien valmistamiseen huomioiden allergiat ja erityisruokavaliot. 
  • Kyky hankkia ruoat Protun antamien ohjeiden ja maksutavan mukaisesti. 
  • Valmius keittiön ja ruokailutilojen siisteyden ylläpitoon. 

Protukokkina vastaat seuraavista tehtävistä: 

  • Ruokien hankkiminen Protun antamien ohjeiden ja maksutavan mukaisesti. 
  • Ruokalistan suunnittelu huomioiden allergiat ja erityisruokavaliot. 
  • Ruoan valmistaminen ja tarjoilu tapahtumassa tai leirillä. 
  • Keittiön ja ruokailutilojen siisteyden ylläpitäminen. 
  • Talousvastuun kantaminen (18 vuotta täyttäneet) 
  • Kokeille korvataan matkakulut. 
  • Kaikki kokit solmivat toimeksiantosopimuksen Protun kanssa. 
  • Kokkipalkkio on 100 €/päivä, ja kokit päättävät itse palkkion jakamisesta:
    • Palkkio voidaan maksaa kokonaan yhdelle kokille. 
    • Se voidaan jakaa kahden kokin kesken. 
    • Kokit voivat toimia vapaaehtoisina ilman palkkiota. Tämä mahdollisuus on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat osallistua toimintaan ilman taloudellista korvausta. 

Ensin tulee hakea kokkiroolia. Hakukäytäntö riippuu siitä, onko sinulla jo tunnukset Protuportaaliin. 

Voit testata asian seuraavasti: 

  1. Mene sivustolle protu.fi 
  2. Klikkaa kirjautumislinkkiä 

    Jos pääset kirjautumaan Protuportaaliin, seuraa ohjetta 1. 
    Jos et pääse kirjautumaan, seuraa ohjetta 2. 
  1. Jos pääsit kirjautumaan Protuportaaliin: 
    Tee kokkihaku portalissa: Helpdesk > Luo uusi tukipyyntö > valitse Tyyppi: Muut pyynnöt 
    Otsikko: ”Kokkirooli” 
    Kuvaus-sarakkeeseen kerro, että haluat kokkiroolin. 
    Toimisto antaa kokkiroolin ja vastaa pyyntöösi Helpdeskin kautta sekä lähettää lisäohjeita sähköpostitse. 
  2. Jos et pääse kirjautumaan Protuportaaliin: 
    Lähetä sähköposti osoitteeseen protu@protu.fi 
    Otsikoi viesti ”Kokkirooli” 
    Kirjoita viestiin:  
    Etunimi ja sukunimi 
    Kutsumanimi (jos eri) 
    Sähköpostiosoite 
    Puhelinnumero 
    Toimisto lisää tietosi järjestelmään, antaa kokkiroolin ja lähettää lisäohjeita sähköpostitse.

Protukokit sitoutuvat huomioimaan etukäteen ilmoitetut allergiat, erityisruokavaliot, aistiyliherkkyydet ja ruoka-ainerajoitteet ruokalistan suunnittelussa ja toteutuksessa. 

Protun tapahtumissa ruokatarjoilut ovat pääasiassa lakto-ovo-vegetaarisia (sisältävät maitotuotteita ja munia). Liharuokavalion voi ilmoittaa erikoisruokavaliona samalla tavalla kuin muutkin erityisruokavaliot, kuten vegaaninen tai gluteeniton ruokavalio. Kokit voivat myös halutessaan tarjota sekaruokaa kasvisruoan rinnalla tapahtumissa. 

Niille, jotka ovat merkanneet liharuokavalion ruokavaliokseen, täytyy lihaa tarjota joka päivä yhdellä aterialla, joista joka toinen päivä tulee kyseessä olla lämmin ateria. Myös kala täyttää lämpimän liharuoan vaatimuksen.

  • Jokaisessa kokkauksessa on aina täysi-ikäinen talousvastuullinen kokki, joka huolehtii rahaliikenteestä. 
  • Kokkaamaan voi lähteä yksin tai kaverin kanssa. 
  • Halutessaan voi pyytää kokkijaostoa rekrytoimaan kokkiparin. 
  • Jos kokkeja on yksi, on hänen oltava täysi-ikäinen. 
  • Jos kokkeja on kaksi, voi toinen heistä olla alaikäinen. 
  • Kummankaan kokin ei tarvitse olla Protun jäsen. 

Kokkirekrytoinnit ja tiedotus tapahtuvat seuraavien kanavien kautta: 

Yleiset kokkihaut: 

  • Facebook 
  • Protun yleinen Instagram 
  • WhatsApp 
  • Sähköpostilista (kokit@protu.fi

Pikaiset kokkihaut: 

Kysymykset: 

Vastaamme kaikkiin kysymyksiin ja viesteihin viimeistään 10 päivän sisällä. 

  • Koulutus- ja tapahtumakokkien haku: noin 3-4 kertaa vuodessa. 
  • Kesäleirien kokkihaku: huhti-toukokuu. Koska toiminta on riippuvaista vapaaehtoisten aikatauluista, kokkijaosto informoi tästä tarkemmin tiedotuskanavissaan. 
  • Satunnaisiin tapahtumiin kokkeja rekrytoidaan ympäri vuoden. 
  • Hauista tiedotetaan protukokkien viestintäkanavissa. 
  • Haku tapahtuu täyttämällä kokin aikataululomake, jonka perusteella sijoitus tehtävään tehdään.
  • Jos sinut sijoitetaan, saat tiedon tästä sähköpostiisi.
  • Halukkaita on paljon, joten emme voi aina sijoittaa kaikkia.
  • Leirikokeille keväällä. 
  • Koulutuskokeille syksyllä. 
  • Koulutus on pakollinen seuraavissa tilanteissa:  
    • Ensimmäistä kertaa kokkina toimivat. 
    • Kaksi kertaa kokanneet kokit ilman hygieniapassia. 
    • Yli 3 vuotta taukoa kokkauksesta. 
  • Ei pakollinen, mutta suositeltava:
    • Kolmesti kokanneet ilman hygieniapassia. 
    • Kahdesti kokanneet kokit, joilla on hygieniapassi.

Kiinnostuitko? Seuraa protukokkien viestintäkanavia! 

Tervetuloa mukaan Protukokiksi! 

Kokkien valintojen eettiset periaatteet

Kokkien valintojen eettiset periaatteet

Lue lisää